VADÁSZKÜRT VENDÉGFOGADÓ

A Vadászkürt Vendégfogadó a Gemenci erdő mellett egy tipikus falusi vendégfogadó, ahol csend, nyugalom, madárcsicsergés várja a vendégeket.

Alsónyék és a fogadó

Falusi szálláshely a Gemenci erdő mellett Alsónyéken

A Vadászkürt Vendégfogadó a Gemenci erdő mellett egy tipikus falusi vendégfogadó, ahol csend, nyugalom, madárcsicsergés várja a vendégeket.

Alsónyék Szekszárd és Baja között félúton, az 55-ös út mentén, Bajától és Szekszárdtól 17 km-re, Bátaszéktől 1 km-re, a Gemenci erdőtől 4 km-re elterülő sárközi falu, ahol hamisíthatatlan falusi miliő várja az ide betérőt. Az „öregfaluban” még eredeti állapotában fellelhetők olyan utcarészek, sőt egész utcák, melyek megőrizték a jellegzetes, egyedi, sárközi építészeti stílust. A zártsorúan beépített, gazdag polgári házak mintájára épült házak még ma is eredeti szépségükben láthatók a faluban.

A falut nem csak az építészeti és népművészeti öröksége teszi egyedivé, vonzóvá a turisták szemében, hanem a közelsége is a Gemenci erdőhöz , a Szekszárdi Történelmi Borvidékhez és Bajához. Remek kiindulópont a vidék felfedezéséhez, a Gemenci erdei kirándulásokhoz vagy a Szekszárdi dombság lankáinak bebarangolásához, pincetúrákhoz, valamint a három bájos városka, a mediterrán hangulatot idéző Baja, a vörösborok városa Szekszárd és a történelmi múltú Mohács megismeréséhez.

A Vadászkürt Vendégfogadó, - mely az „öregfaluban” található a Református templom mellett - mint küllemében, mint belső kialakításában, berendezésében a helyi építészeti hagyományokat követi.
A szobák berendezése a régi, falusi fogadók hangulatát próbálja felidézni. A fogadóban 6 fürdőszobás szoba (1 db egyágyas, 2 db kétágyas,1db franciaágyas, 2 db háromágyas), egy felszerelt konyha, egy hangulatos sárközi étkező, valamint a Pince Borozó várja a vendégeket. Mindegyik szoba pótágyazható. A búbos kemencés étkező és a Pince Borozó kiváló helyszíne kisebb baráti és családi összejöveteleknek, rendezvényeknek, 15-25 fő befogadására is alkalmasak.

A fogadó 140 éves pincéje borkóstolóra, borvacsorára várja a vendégeket, ahol helyi, neves borászok mutatják be boraikat. A zárt udvaron szalonnasütő, bográcsozó, füves kert, kerti bútor, továbbá Bogyó és Csoki kutyusok fogadják a vendégeket.

7148 Alsónyék · Árpád u. 3., +36 30 444-8594 · +36 30 901-1963 · +36 74 736-783 · gaspar34@hotmail.com